Helder Waarnemen

Helder Waarnemen is de term die gebruikt wordt voor de training van de zintuigen zodat zij trillingen kunnen onderscheiden van elkaar. De theorie is opgebouwd uit meerdere principes. In de onderstaande tekst probeer ik het zo concreet mogelijk uit te leggen.

Wij leven in een wereld waarin we balans proberen te houden tussen ons intern milieu en het extern milieu. Dat vraagt van ons lichaam een optimale conditie.

Deze twee-eenheid vinden we in alles terug. Zon-maan, donker-licht, zomer-winter, eb-vloed zijn bekende voorbeelden vanuit het externe milieu. Binnen in ons lichaam, het intern milieu, hebben wij ook balansen. Vanuit de fysiologie kennen we elementen zoals natrium-kalium, calcium-magnesium en zo zijn er nog vele stoffen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helder Waarnemen is een techniek die de balans in ons lichaam probeert te optimaliseren. Het principe van interferentie is de leidraad waarmee gewerkt wordt.

Wanneer er meerdere bronnen zijn van golven, kan er interferentie van golven optreden. Hierbij kan versterking of uitdoving plaatsvinden. Wanneer het verschil tussen de gereduceerde fase 0 is, treedt maximale versterking op. Wanneer het faseverschil 0,5 is, treedt maximale uitdoving op. Wanneer de amplitude van de golven gelijk is, zullen de golven bij een faseverschil van 0,5 elkaar volledig uitdoven. Met deze wetenschap kun je antigeluid maken, door hetzelfde geluid af te spelen in tegenfase met dezelfde amplitude. De uitdoving zal dan volledig zijn.

 

Versterking bij gereduceerd faseverschil van 0 en
uitdoving bij een gereduceerd faseverschil van 0,5.
Bron: wikimedia.org

 

De scheikundige elementen (zie afbeelding hier onder) zijn gerangschikt in een nauwkeurig schema. Alle elementen bevinden zich in ons lichaam. Alle elementen hebben een specifieke trilling en een specifieke werking. Een bekend voorbeeld hiervan is het element jodium wat in de schildklier wordt gebruikt.

Nu maak ik even een zijsprong naar het extern milieu met een voorbeeld. Wanneer een boom onvoldoende voeding binnen krijgt, wordt de boom ziek. De ziekte, een virus, bacterie of ander vervelend beestje tast de boom aan. Na verloop van tijd sterft de boom af en verrot. De parasieten en schimmels eten de boom op.

Het bovenstaande voorbeeld van de boom is ook op ons interne milieu van toepassing. Door overbelasting of verminderde doorbloeding  wordt een orgaan of specifiek weefsel minder gevoed. Virussen, bacteriën, schimmels en parasieten komen opruimen. In en op ons lichaam bevinden zich veel potentiële ziektekiemen. Sommige bacteriën zijn nuttig omdat ze bijvoorbeeld een vitamine aanmaken. Of ze helpen bij het verteren van ons voedsel. Op onze huid bevinden zich veel bacteriën die allemaal met elkaar in balans zijn. Althans, behoren te zijn.

U kent wellicht wel iemand met een koortslip. Een koortslip ontstaat als de weerstand wat laag is en hup, het virus grijpt zijn kans en manifesteert zich direct op de lippen. Maar, waarom krijgt de ene persoon een koortslip en de andere persoon meer last van bijvoorbeeld eczeem en geen koortslip? Die relatie heeft te maken met de balans tussen de elementen die in ons lichaam aanwezig zijn. Ieder element heeft een trilling. Ook ziektekiemen hebben een eigen trilling. Deze trillingen zijn via Helder Waarnemen in beeld gebracht. Het behandelen van ziektekiemen wordt zo een volkomen natuurkundig proces. Wanneer een element te veel in het lichaam aanwezig is, kan de ziektekiem hier op mee resoneren (zie afbeelding). Wanneer een ziektekiem echter bestreden wordt met de tegenpool van het betreffende element, dan wordt de ziektekiem gedood. Dan treedt de 0-lijn op.

Interferentie

Wellicht kent u bioresonantie therapie. Deze therapie gebruikt een apparaat om trillingen waar te nemen. Helder Waarnemen is echter zintuigtraining en niet soft-ware afhankelijk. Door goede training en ervaring kan ik alle kennis van de elementen integreren met de Integrated Manual Therapy. Dit brengt u sneller in balans waardoor u weer in optimale conditie van het leven kan genieten.