Herstel

We denken al veel te weten en met iedere nieuwe scantechniek komt er meer kennis beschikbaar. Zo kennen we de CT-scan, de MRI scan en zelfs een f-MRI scan. Dat je iets kan zien op een scan, zegt niks over het herstel. En helaas, vaak werkt het nog zo: als er niks te zien is, is er ook niks aan de hand. Zowel bij de reguliere gezondheidszorg als bij de complementaire/alternatieve zorg worden veel adviezen gegeven op basis van zichtbaar letsel. Ook worden er veel adviezen gegeven op basis van andere metingen. Bijvoorbeeld door bloedonderzoek of ontlastingonderzoek. Door dergelijke onderzoeken te doen is het vaak fijn om bepaalde ziekten uit te sluiten. Maar dan, als daar niks uit komt, wat is er dan wel aan de hand?

Gelukkig toont je lichaam de weg naar herstel. De cellen in je lichaam hebben alle informatie in zich. Hoe konden ze zich anders differentiëren in een zenuwcel, of een levercel, of een botcel nadat het DNA van vader en moeder bijeengekomen was?

Annet heeft haar handen getraind om lichamelijke signalen te voelen. Ze gebruikt op een zachte manier haar handen om het lichaam weer kans op zelfregulatie te bieden. De technieken zorgen er voor dat de cellen het ingeprogrameerde programma weer gaan uitvoeren. Juist door deze zachte benadering is het veilig voor uw lichaam en zal steeds beter aangeven wat nodig is.