Recepten

Bananenbrood

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Neem een platte ovenschaal en bekleed deze met bakpapier.
  • In een blender of mixer meng je 500 gram banaan, 4 eieren, 1 theelepel zuiveringszout of bakpoeder en als laatste kruiden (kaneel/koekkruiden/speculaaskruiden) tot een gladde mix.
  • Voeg 150 gram rijstmeel of 150 gram boekweitmeel toe.
  • Voeg naar wens noten of gedroogde vruchten toe.
  • Giet het geheel in de ovenschaal en bak het brood, in het midden van de oven in 50 minuten gaar.

 

Kippenbouillon

Neem een grote pan en vul deze met

  • een scharrelkip of 4 scharrel kippenpoten. Heb je biologische kip, nog beter!
  • twee winterwortelen
  • een (dikke) prei
  • een ui
  • twee tenen knoflook
  • een stukje gember (1 a 2 cm afhankelijk van je smaak)
  • een halve citroen (biologische of anders geschild)
  • een flinke schep jodiumhoudend keukenzout
  • theelepel zwarte peper
  • theelepel kurkuma (vers of poeder)
  • paar stengels bleekselderij
  • bos selderijgroen
  • bos peterselie

Vul de pan af met water en laat dit drie uur zachtjes koken. Alles verwijderen. De bouillon die overblijft is voor allerlei recepten te gebruiken maar ook zeker lekker om zo te drinken.

 

Herstellende soep voor de bijnieren

 

Uit boek: Bijnieruitputting ISBN 9789079872251

  •  450 gram sperciebonen
  • 1 kopje fijngesneden selderij
  • 1 courgette, in plakjes
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • ½ liter tomatensap
  • ½ liter (bron)water
  • 1 liter kippenbouillon (zelfgemaakt (met jodiumhoudend zout) of blokje)
  • 1 eetlepel rauwe honing (= koudgeslingerd)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peper naar smaak

Doe alles is een pan en laat dit 1 uur zachtjes sudderen tot de groenten zacht zijn.